tisdag 25 februari 2014

Salladsbuffé!

Idag serveras det potatismos lagat från grunden med stekt fisk, en populär rätt! Våra gäster erbjuds alltid en salladsbuffé, utbud och alternativ varierar efter säsong, men vitkål och morot är två stående favoriter, bilden nedan är från Kimstadskolan och kocken heter Eva. 


Just morötter som ni här ser i skivor/slantar är en grönsak som många elever gillar. Serveringen av dessa kan se olika ut, allt i från stavar till traditionellet rivna. Prova gärna att göra en Morotstzatsiki:

 

Morotstzatsiki                                                                  20 portioner


Ingredienser:                       morot                                   1,5kg
                                            persilja hackad                     4dl
sås:               
                                            yoghurt Meze                      1l
                                            vitlöksklyftor                        8st
                                            Salt och peppar

Gör så här: alternativ 1 är att skiva och sedan koka morötterna, alternativ 2 är att  finriva dem råa. Blanda yoghurt med vitlök, persilja, salt och peppar och morötterna.


Smaklig måltid alla gäster!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar