tisdag 1 april 2014

Minska matsvinnet!

Vi på Kostenheten arbetar kontinuerligt med att minska på matsvinnet i våra kök och matsalar. Det gör vi bland annat genom att laga maten i omgångar, vi mäter  tallriksvinnet och anordnar tävlingar i matsalarna om vem som slänger minst samt informerar om portionsstorleken mm.
Livsmedelsverket publicerade i går en delrapport, På väg mot ett Sverige med mindre matsvinn. Se länk:
Livsmedelsverket

De ger följande råd till hushållen:
Planera dina inköp och köp inte mer än du gör av med.
Ät upp maten i tid-håll koll på maten i kylskåp och frys, även det som står längst in.
Förvara maten rätt.
Frys in mat som du vill spara länge.
Ta hand om rester-gör en plockmåltid, använd dem i en ny maträtt eller frys in.

Har du tips på hur man kan minska matsvinnet? Kommentera gärna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar