fredag 12 juni 2015

Rabarberchutney till kvällens grillrätt?!



Efter ett besök hos tjejerna på Jurslaköket fick vi tips om en chutney som passar till köttet som grillats eller osten på kexet! 
 

Du behöver:
 
500 gram rabarber i småbitar
 
2 rödlökar i småbitar

¾ dl vatten

2 msk ättika, 40%

5 dl strösocker
2 tsk salt
2 röd spansk peppar, finhackad, ta bort kärnor

1,5 tsk malen ingefära
2 msk curry

6-8 torkade aprikoser, finhackade
Gör så här:
Blanda rabarber och rödlök med vatten och ättika i en rostfri kastrull. Koka samman och låt sjuda på svag värme, ca 10 min.

Tillsätt de övriga ingredienserna och koka samman på medelvärme ytterligare 25-45 minuter.

Häll upp på varma glasburkar.

Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar