onsdag 29 januari 2014

Med fokus på skollunchen och måltidsmiljön!

Igår kväll var det APT på Eneby park, jag var inbjuden att föreläsa och inspirera gällande skolmåltiden. Så med fokus på matsal och måltidsglädje tog vi oss an kvällen med information, tips och massor med bra ideér från personalen! 




Personalen delades in i mindre arbetsgrupper, det genom att hitta kollegor med liknade klädsel, ovan har vi den ljusgrå gruppen.



Att ha en lunchlektion diskuterade och har även prövats med gott resultat, det innebär att man under lektionen går och äter, sedan fortsätter man lektionen och skjuter lite på rasten. Lugnare stämning i matsalen, lugnare elever som äter upp sin mat, var några fördelar som togs upp.

En fantastisk idé kom upp gällande hur man kunde få fler elever att prova olika grönsaker. Förslaget var att man skulle numrera skålar med siffror, använda sig av en eller två tärningar, eleverna får slå en gång och det tal man får på sitt tärningskast finns på en av skålarna och ur den ska man ta en grönsak.


Rektorn Susanne är en förebild för alla rektorer när det kommer till arbetet kring skolmåltiden samt måltidsmiljön. Att personalen från köket var inbjudna är en framgångsfaktor enligt mig då dem besitter en otrolig kompetens! Ju fler som arbetar mot samma mål desto enklare nås målet och skolmåltiden är viktig!
Lycka till med arbetet och tack för att jag fick träffa er!/ Anna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar