torsdag 26 februari 2015

Konsistensanpassad mat!

Konsistensanpassad kost, timbaler eller så kallad timbalkost är en typ av mjuk kost som är vanlig inom sjuk- och äldrevården. Timbalkost används vanligen då patienten lider av någon typ av svälj-eller tuggproblematik. Målet är såklart att personer med tugg- och sväljbesvär ska erbjudas en god matupplevelse med mycket smak.
 
På första bilden har Stefan och Carro tillagat en grov kycklingpaté i rödcurry och limesås, serveras med smörslungad blomkål och jasminris
 
Bild två här har Ehrene och Camilla lagat en trerätters där det var en äggkräm till förrätt, korvsoppa till huvudrätt samt en exotisk soppa till efterrätt. 
 
Snyggt jobbat!!
 






Fick en bild till där Ann och Seada har lagat en chokladöverdragen hallonparfait med lakritstimbal, mums!








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar