torsdag 19 februari 2015

Pizzabullar till mellis på Söderporten



Här kommer ett recept på goda pizzabullar som Söderporten bjuder på till dagens mellanmål .

Till ca 20 bullar behövs:
25 g jäst
2 1/2 dl ljummet vatten
1 tsk salt
1tsk socker
1 msk olja
Ca 6  dl vetemjöl
Rör ut jästen i vattnet och tillsätt övriga ingredienser. Knåda väl och låt jäsa i 30 min, gärna en timme. Kavla ut degen till en avlång platta.
Fyllning:
I dl ketchup 
50 g rökt skinka eller kalkon
100 g riven ost
Bred på ketchupen på degen. Lägg på skinka och ost, strö över oregano .
Rulla ihop och skär i 20 bitar . Lägg i pappersformar med snittytan uppåt. Jäs 25-30 minuter. Grädda i 225-250 grader ca 8 min .
Njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar