10 Portioner
Nötfärs 500gram
Röda linser 50gram
Matolja 50gram
Lök (tärnad) 100gram
Vitkål 300gram
Vitpeppar och salt
Sötsur sås
Gönsaksbuljong 30gram
Vatten 1liter
Vitvinsvinäger 16gram
Tomatpuré 30gram
Majsstärkelse 16gram
Salt och Ingefära
Bryn färsen i grytan. Tillsätt lök, linser och vitkål. Låt det fräsa tillsammans med färsen en stund.
Krydda.
Gör den sötsura såsen. Låt den sjuda ca 5 minuter, smaka av med salt och ingefära.
Rör ned såsen i köttfärsröran, krydda av med salt och vitpeppar.
Extra roligt är det förstås att det är en gammal elev som ätit i våra matsalar som nu längtar efter vissa rätter, som eftersökt detta recept! Så hoppas att du läser detta och får chans att laga denna rätt!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar